Persbericht

11 oktober 2016

Eerste ‘earable’ op de Nederlandse markt

Hooroplossing voor mensen die uitstekend horen, maar beter willen verstaan

 

Deze week komt de eerste ‘QUBI earable’ op de Nederlandse markt. Een earable is een gadget met een probleemoplossing voor mensen die tijdelijk en op sommige momenten beter willen verstaan. Erik Altena, directeur van ExSilent vertelt: ''Het is de passie van ons om mensen te helpen met laagdrempelige oplossingen om beter te horen en te verstaan.'' ExSilent werkt samen met strategische partners in de hoortoestellenindustrie, de academische wereld (o.a. LUMC), de Nationale Hoorstichting en tal van specialisten over de hele wereld. Het doel is innovatieve producten te ontwikkelen die nagenoeg onzichtbaar zijn en eenvoudig zijn in gebruik. De eerste QUBI earable is 7 millimeter breed, gemaakt van biocompatible materialen en door middel van een plug-in te gebruiken tijdens een meeting, bijeenkomst of in andere situaties.

 

Oorcheck op website
De eerste earable is ontwikkeld voor mensen die prima kunnen horen, maar niet altijd alles goed verstaan. Hoorwijzer.nl legt op hun website uit dat mensen met een uitstekend gehoor geluiden kunnen horen vanaf 0 decibel (dB). Hoe meer het gehoorverlies in de buurt van de 30 decibel komt, des te meer moeite het kan kosten om anderen te verstaan die bijvoorbeeld fluisteren. Mensen met zulk gehoorverlies kunnen uitstekend horen, maar hebben wél moeite met het goed verstaan van anderen. Zo'n 85% van de 40-plussers geeft aan soms problemen met verstaan te hebben. Gemiddeld wachten mensen zeven jaar voordat ze hiervoor in actie komen. Op de site van QUBI staat een Oorcheck. Deze werd ontwikkeld door De Nationale Hoorstichting, LUMC en AMC, de autoriteit op het gebied van horen en gehoorschade. Zij maken wetenschappelijke kennis toegankelijk en bieden gevalideerde tools, zodat iedereen in Nederland een gezond gehoor kan behouden. Na het doen van de Oorcheck op de MYQubi-website volgt een aanbeveling.

 

Slechter verstaan en technologie

De eerste QUBI earable is een oorplug-in plug out met een universele pasvorm en daarmee meteen klaar voor gebruik. QUBI is ontwikkeld om tijdelijk te dragen tijdens bijvoorbeeld een drukke vergadering of verjaardag. Na de Nederlandse markt wil men QUBI uitbrengen in de rest van Europa en USA. QUBI is de eerste echte plug-in, plug-out earable, waarvan je het volume regelt met een AirTap (je hand met gesloten vingers één of twee keer tegen je oorschelp bewegen). Deze gadget om beter te verstaan is een 7 mm breed module in een siliconen omhulsel dat nagenoeg onzichtbaar in het oorkanaal zit. Het doel is om het tijdelijk te dragen om anderen beter te verstaan tijdens bijvoorbeeld een vergadering, diner, autorit, treinreis, in de natuur, tijdens recepties en op andere momenten waarop je beter wilt verstaan. De standaard geluidsinstellingen zorgen ervoor dat een bezoek aan de arts of audicien niet nodig is. Ook is er bij gebruik van de QUBI geen app nodig op een telefoon of een ander hulpmiddel. 

 

QUBI - eerste earable ter wereld die op de Nederlandse markt wordt gebracht. Deze hoorhulp is gemaakt voor mensen die behoefte hebben aan laagdrempelige oplossing in tijdelijke situaties. Meer informatie: www.myqubi.nl.

 

Bronnen:

http://www.medicalfacts.nl/2015/12/30/ziektekostenverzekeraars-doof-voor-problemen-slechthorenden/

http://www.kno.nl/index.php/patienten-informatie/oor/hoortoestellen/

https://www.hoorwijzer.nl/hoorhulpmiddelen/hoortoestellen/welk-hoortoestel/mate-van-gehoorverlies.html

Accepteren