Persbericht

15 maart 2017

Internationale erkenning voor hoorhulp QUBI

Gadget voor beter verstaan geroemd om relevantie van het product

Vrijdagavond 10 maart jl. werden de iF Design Awards uitgereikt in Duitsland. QUBI, viel hierbij in de prijzen in de categorie medicine/health/care. De jury roemde de QUBI om zijn innovatie, esthetiek, relevantie en functionaliteit.

Dit jaar werden er meer dan 5000 inzendingen uit tientallen landen beoordeeld door gerenommeerde experts. “Het is een grote eer om deze internationale erkenning van de iF Design Awards te krijgen”, vindt Erik Altena, directeur van ExSilent. “Het is ons doel om mensen beter te laten verstaan op die momenten waarop ze er behoefte aan hebben. Tijdens het ontwerpproces van QUBI hebben we gefocust op een optimale klantervaring die samenkomt in het geluid, het design en de gebruiksvriendelijkheid.” 

Samenwerking rondom earable
De earable is ontwikkeld voor mensen die prima kunnen horen, maar niet altijd alles goed verstaan. De producent van de QUBI, ExSilent, werkt samen met strategische partners in de hoortoestellenindustrie, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Nationale Hoorstichting en tal van specialisten over de hele wereld. Het doel van ExSilent is om innovatieve producten te ontwikkelen die nagenoeg onzichtbaar zijn en eenvoudig in gebruik. Op de website www.myqubi.nl staat een oorcheck. Die werd ontwikkeld door de Nationale Hoorstichting, het LUMC en het AMC. Directeur Erik Altena legt uit: “Via de QUBI-oorcheck weet je in een paar minuten hoe goed je hoort. En of de QUBI geschikt voor je is. Het is dus niet nodig om een audicien te bezoeken om erachter te komen of het handig om de QUBI te gebruiken. Daarmee is het een drempelverlagende manier om eventueel te kiezen voor een hoorhulp.” 

Uitstekend horen, slecht verstaan
Hoorwijzer.nl legt op de website uit dat mensen met een uitstekend gehoor geluiden kunnen horen vanaf 0 decibel gehoorverlies. Hoe dichter het gehoorverlies in de buurt van de 30 decibel komt, des te meer moeite het kan kosten om anderen te verstaan. Mensen met een dergelijk hoorverlies kunnen uitstekend horen, maar hebben wél moeite met het goed verstaan van anderen. Uit marktonderzoek dat ExSilent in 2015 uitvoerde, blijkt dat 85% van de respondenten boven de 40 jaar oud de beschreven situaties herkent en hun probleem ook wel zou willen oplossen als er een geschikt product voor op de markt zou zijn. Een hoortoestel vinden de respondenten geen geschikte oplossing. QUBI is voor dat potentieel ontwikkeld. Door QUBI te dragen tijdens vergaderingen, etentjes of andere belangrijke momenten, kun je je gesprekspartners beter verstaan. QUBI zit vrijwel onzichtbaar in het oor en ziet er niet uit als een hoortoestel. 

Sinds enkele maanden is QUBI op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Na de Nederlandse markt wil ExSilent internationaliseren. De award wordt hiervoor als een motiverende factor gezien. 

QUBI - eerste earable ter wereld die op de Nederlandse markt wordt gebracht om beter te verstaan tijdens die momenten dat daar behoefte aan is, zoals bij een vergadering of een etentje. De QUBI-earable won de iF Design Awards 2017 vanwege de innovatie, functionaliteit, relevantie en esthetiek. Meer informatie: www.myqubi.nl.

 

Bronnen:

www.ifworlddesignguide.com

Accepteren