Persbericht

8 november 2016

QUBI: eerste aanmelding Dutch Design Week 2017

Dit jaar vond de 2016-editie van de Dutch Design Week (DDW) plaats. De eerste aanmelding voor de Dutch Design Week 2017 is bekend en dit betreft de QUBI. Deze kleinste hoorondersteuning van Nederland is ontwikkeld in samenwerking met onder andere het LUMC. De op Nederlandse bodem ontwikkelde QUBI earable helpt mensen beter verstaan. Erik Altena, directeur van ExSilent, die de gadget ontwikkelde, vertelt: ''Het is de passie van ons om mensen te helpen om beter te horen en te verstaan op plekken waar het geluid van de omgeving dominant is.'' Deze eerste 'earable' is 7 millimeter breed, gemaakt van biocompatible materialen en door middel van een plug-in te gebruiken tijdens een meeting, bijeenkomst of in andere situaties. Er is onderzoek gedaan voor elk onderdeel van het product. De kurken productverpakking is net als de earable Dutch design. De SmartCase is gemaakt van natuurlijke materialen die behalve functioneel ook duurzaam zijn. De earable viel op en wordt als één van de “gadgets van de week”  bij de Telegraaf uitgelicht.

 

Vernieuwend product

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteerde werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. QUBI is de eerste echte plug-in, plug-out earable, waarvan je het volume regelt met een airtap (je hand met gesloten vingers één of twee keer tegen je oorschelp bewegen). Dit zijn enkele reden dat de Telegraaf deze earable als ''gadget van de week'' bestempelde. Deze gadget om beter te verstaan is een 7 mm brede module, niet groter dan een kersenpit. En toch zit alle techniek erin: microfoon, luidspreker, versterker. 

 

Universele pasvorm

De eerste earable is een oorplug-in, plug-out met een universele pasvorm en daarmee meteen klaar voor gebruik. De QUBI is ontwikkeld om tijdelijk te dragen tijdens bijvoorbeeld een drukke vergadering of verjaardag. Na de Nederlandse markt wil de producent de Europese markt op gaan en daarna in de USA de earable uitbrengen. QUBI onderscheidt zich door de softtip-pasvorm die ontstaan is dankzij wetenschappelijk onderzoek. Er werden bijvoorbeeld duizenden 3D-scans gedaan om deze earable goed passend te krijgen in oorkanalen. Ook de SmartCase, het opbergdoosje is vernieuwend door de dubbele functie. Er is ruimte voor het opbergen van de soft-tip (omhulsel van de QUBI), de (reserve)batterij en de QUBI zelf. Daarnaast kan je met de SmartCase de QUBI met de schakelaar in- en uitschakelen. 


QUBI - eerste earable ter wereld van 7 mm die op de Nederlandse markt wordt gebracht. Deze hoorhulp van Nederlandse bodem met de grootte van een kersenpit met alle techniek erin is gemaakt voor mensen die behoefte hebben aan een laagdrempelige oplossing in tijdelijke situaties. Meer informatie: www.myqubi.nl.

 

Bronnen:

http://www.kno.nl/index.php/patienten-informatie/oor/hoortoestellen/

https://www.hoorwijzer.nl/hoorhulpmiddelen/hoortoestellen/welk-hoortoestel/mate-van-gehoorverlies.html

http://www.ddw.nl/

Accepteren